U kunt bij ons terecht voor:

Fysiotherapie
De fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Samen met onze  fysiotherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven. De fysiotherapeut gaat samen met u aan het werk om u zo snel en zo goed mogelijk resultaat te laten behalen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Ook voor preventieve gezondheidszorg kunt u bij ons terecht.

Manuele therapie
De manueel therapeut is gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.De manueel therapeut werkt vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden vooral aan klachten aan de wervelkolom en klachten die daarmee samenhangen.

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn:
• hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
• nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen;
• klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn;• artrose van de heup;
• lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen;
• bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek;
• kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.
Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. In dit geval kan de manueel therapeut u met specifieke trainingsadviezen leren uw gewrichten door middel van spieren stabieler te maken.

Dry-needling
Dry needling is een invasieve behandeltechniek, waarbij een zeer dunne, niet-holle naald in huid en spier gestoken wordt. Deze techniek is uiterst effectief voor behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints. Myofasciale triggerpoints zijn kleine verhardingen in een spier, die voor flinke, uitstralende pijnklachten kunnen zorgen. Dry needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur.”Dry” duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald, er wordt alleen geprikt in het triggerpoint.

Hoe werkt dry needling?
Een triggerpoint zorgt er altijd voor dat in de betreffende spier een strakke band onstaat. Het triggerpoint is voelbaar als het meest pijnlijke punt in deze strakke band. De spier kan minder goed functioneren door deze plaatselijke verkramping: naast pijn kunnen zwakte en verlies van coördinatie ontstaan. Door in het triggerpoint te prikken met een naaldje, wordt een “Local Twitch Response” (LTR) opgewekt. Dit is een onwillekeurige samentrekking van de spiervezels (segmentale reflex), die ervoor zorgt dat de spier meteen ontspant en de spierstofwisseling gaat herstellen. Hierdoor verdwijnt het pijnlijke gebied dat door het triggerpoint veroorzaakt werd.

Wat voel je tijdens dry needling?
De steriele naaldjes die voor dry needling gebruikt worden, zijn heel dun. Het zijn dezelfde naaldjes als bij acupunctuur gebruikt worden. De therapeut voelt eerst waar de strakke streng en het triggerpoint zich bevinden. Het triggerpoint wordt tussen twee vingers vastgezet, waarna het naaldje snel door de huid wordt getikt. Dit is nagenoeg pijnloos. Daarna brengt de therapeut het naaldje door de spier naar het triggerpoint toe, dit is een niet pijnlijk, dof gevoel. Als de punt van het naaldje het triggerpoint bereikt, reageert de spier met een Local Twitch Response, dit voelt als een (electrisch-) schokje. De therapeut beweegt het naaldje op en neer om zoveel mogelijk vezeltjes van het triggerpoint los te maken. Afhankelijk van de spier waarin het punt zich bevindt en het aantal triggerpoints in de spier, kunnen de twitches zeer hevig zijn. Ook kan de uitstralende pijn, die door het triggerpoint veroorzaakt wordt, gevoeld worden tijdens de behandeling.

Sportfysiotherapie
Bij sportfysiotherapie kun je terecht met alle zaken die te maken hebben met sport en sporters.  Ongeacht het niveau van de sportbeoefening. Zo kan de sportfysiotherapeut je als beginnende sporter adviseren en begeleiden van het kiezen van de juiste sport en intensiteit.  Hij onderzoekt je fitheid en lichamelijke vermogen en helpt je te bereiken wat je graag wil, van een lange wandeling tot kampioenschappen.  Ook is er bij mogelijkheid om een of meer keer per week begeleid te sporten, fysiofitness.

Ben je een actieve sporter en wil je het maximale uit jezelf halen maar twijfel je hoe je dat moet aanpakken?  Van trainingsschema’s tot eenmalige afspraak om te overleggen over je plan van aanpak.  De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in (top)sportbegeleiding.
Maar ook met een (opkomende) sportblessure kun je terecht bij de sportfysiotherapeut. Hij helpt je zo snel mogelijk weer terug naar je niveau van voor je blessure, en zorgt dat je tijdens je blessure toch op een andere manier kunt blijven trainen.