Vergoeding Fysiotherapie en uw verzekering

Op deze pagina vind je de tarieven die gelden bij onze praktijk voor het jaar 2024. Fysiotherapie en Manuele therapie Kruithof heeft overeenkomsten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt afgesloten heb  je waarschijnlijk recht op vergoeding voor fysiotherapie. Voor meer uitleg over de vergoeding van fysiotherapie kun je het beste direct contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

Onderstaande tarieven gelden als je geen aanvullende verzekering hebt voor fysiotherapie of de maximale vergoeding is bereikt. Je ontvangt dan van ons een factuur per mail.

Fysiotherapie  Tarief
Bij een eerste afspraak
Screening, intake en onderzoek (met of zonder verwijzing)  € 52,50
Screening, intake en onderzoek (met of zonder verwijzing)  aan huis  € 62,50
Vervolg
Reguliere afspraak fysiotherapie  € 43,00
Vervolg afspraak manuele therapie / kinderfysiotherapie   € 53,00
Vervolg afspraak Dry-needling   € 43,00
Vervolg aan huis 
Afspraak Fysiotherapie aan huis € 53,00
Afspraak manuele therapie / kinderfysiotherapie aan huis € 63,00
Telefonisch consult  € 25,00
Verstrekte verband- en hulpmiddelen kostprijs
Kostprijs medische rapporten  va. € 85,00 
Niet nagekomen afspraken (uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de afspraak kun je kosteloos annuleren) brengen we in rekening

Een eerste afspraak bestaat uit een verplichte intake en onderzoek (code 1864/1870) waarna wij aansluitend een fysiotherapeutische behandeling reserveren voor behandeling van de klacht (code 1000).  Een standaard (vervolg)behandeling duurt maximaal 25 minuten.

Sportfysiotherapie en  dry needling  worden geen extra toeslagen berekend, maar zijn bij de behandeling inbegrepen.

Bovenstaande tarieven wijken af van de tarieven die wij declareren bij de zorgverzekeraars als je een toereikende aanvullende verzekering hebt voor fysiotherapie. De reden hiervan is dat wij declareren met de tarief afspraken van de zorgverzekeraar waar wij een contract mee hebben en deze wijken af van onze praktijk tarieven.

U kunt uw afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren of verzetten. Dat mag ook per mail of door een bericht achter te laten op de voicemail. Wanneer u dit niet tijdig doet, brengen wij de afspraak bij u in rekening.