Schoonheidssalon Sense of Beauty opent deuren bij MedPlus!

2 april 2015
2 april 2015

Salon Sense of Beauty, van eigenaresse en schoonheidsspecialiste Annette de Vries, is vanaf 1 april geopend bij MedPlus. Annette is sinds 2009 gediplomeerd schoonheidsspecialist en is de drijvende kracht achter deze oase van rust, schoonheid en welzijn.
Persoonlijke aandacht, kwaliteit en ontspanning staan centraal in de salon.U kunt terecht voor een complete reeks gezichts-, hars-, manicure en lichaamsbehandelingen. Maar ook voor manicure, visagie, epileren of harsen bent u bij mij aan het juiste adres. Er wordt gewerkt met het exclusieve merk Thalgo, de parel van de huidverzorging. De mogelijkheden zijn volledig afhankelijk van uw huidconditie en wensen. Persoonlijke aandacht, kwaliteit en ontspanning staan bij elke behandeling centraal. Uw schoonheid is ons visitekaartje

Om uw huid verzorgd en mooi te houden is een goede verzorging noodzakelijk. De juiste producten en regelmatig een bezoek aan uw schoonheidsspecialist doen wonderen. Bij ons bent u welkom en in goede handen. Jaarlijks volgen wij diverse cursussen zodat wij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en u het beste kunnen bieden.

Bent u niet in de gelegenheid de schoonheidssalon te bezoeken dan bieden wij onze ambulante service aan.

Maak nu een afspraak! En ontvang 10% kennismakingskorting op uw eerste behandeling!

Salon Sense of Beauty, van eigenaresse en schoonheidsspecialiste Annette de Vries, is vanaf 1 april geopend bij MedPlus.

Annette is sinds 2009 gediplomeerd schoonheidsspecialist en is de drijvende kracht achter deze oase van rust, schoonheid en welzijn.


Contact
(alle behandelingen zijn volgens afspraak)

Van Neurenburgpad 2A – 3311 DN Dordrecht

T: 06-11 41 51 56 E: info@salonsenseofbeauty.nl

 

MedPlus start met Polar team trainingsapp, dinsdag 31 maart kickoff

29 maart 2015
29 maart 2015
Polar team app

Polar team app

Omdat we bij MedPlus onze leden graag optimaal ondersteunen in het bereiken van een gezond, sportief en soepel leven en daarbij veel belang hechten aan ondersteuning op maat, hebben we gekozen te gaan werken met de Polar Team applicatie (of app). Deze trainingsapp is speciaal ontworpen om mensen bij indoor (team)sporten te coachen. De oplossing bestaat uit een app en bijbehorende Polar H7 hartslagsensoren.
De app registreert nauwkeurig de hartslagen van sporters en geeft deze realtime weer. In de spinningzaal vind je vanaf nu twee grote schermen en maken we in de sportzaal gebruik van iPads.

Dankzij de objectieve gegevens over hartslagen kunnen we onze leden beter begeleiden. De app legt nauwkeurig vast hoe je presteert en of je vermoeid bent of juist iets extra’s kunt geven. Alles op basis van registratie van hartslagggevens. Iets doen op 80%%, 90 % of 100 % wordt zo heel eenvoudig. Na de training laat de app direct gegevens over de prestaties zien en deze kunnen per mail worden verzonden. Zo kunnen we de gegevens gebruiken om een volgende trainingssessie te plannen.

Hartslagmeters
MedPlus heeft onlangs de software en de schermen/iPads aangeschaft. In het kader van hygiene, derving en omdat wij ervan overtuigd zijn dat deze hartslagmeter in combinatie met de app je ook tijdens andere (buiten)sporten optimaal ondersteunt, raden wij leden aan een eigen hartslagmeter Polar H7 aan te schaffen. Uiteraard kun je zelf kiezen of je wel of geen gebruik maakt van deze trainingsondersteuning. In de kolom hiernaast lees je hoe je een hartslagmeter kunt bestellen!

Nieuwsbrief MedPlus maart

23 maart 2015
23 maart 2015

Klik hier: MedPlus nieuwsbrief maart

Mindful Yogalessen bij MedPlus!

19 maart 2015
19 maart 2015

Wil jij lekker in je vel zitten? Werken aan je gezondheid, vitaliteit en balans? Zoek je een manier om meer rust en balans te vinden in jezelf, je energieker te voelen en te schitteren van binnenuit? Doe dan mee met de wekelijkse Mindful Yogalessen bij MedPlus!

In een tijd waarin bijna iedereen van hot naar her rent en de lat enorm hoog legt voor zichzelf is het de kunst om je ontspannen, gezond en in balans te voelen. Door wekelijks mee te doen met de Mindful Yogalessen werk je aan een sterk, ontspannen en gezond lichaam, en een frisse heldere geest.

De Mindful Yogalessen bij MedPlus zijn gebaseerd op de oeroude oosterse bewegingsleer Do-In waarin Tai Chi, Qi Gong, Shiatsu, Hatha Yoga en Meditatie samenkomen. Kenmerkend voor de Mindful Yogalessen is de afwisseling tussen beweging en meditatie, concentratie en plezier, yin en yang. Door het beoefenen van deze bijzondere vorm van mindful bewegen breng je je energiesysteem meer in balans. Je komt letterlijk beter in je vel te zitten en voelt je energieker, soepeler en fitter.

Waarom meedoen met Mindful Yoga?

  •  Je bent weer helemaal ontspannen
  • Je hebt minder stress
  • Je voelt je weer lekker in je vel
  • Je wordt mentaal en emotioneel sterker
  • Je bent beter gehumeurd en voelt je blijer
  • Je piekert minder en zit minder in je hoofd
  • Je voelt je fit, vitaal en energiek
  • Je wordt leniger en sterker, je fysieke veerkracht neemt toe
  • De werking van je vitale organen, spijsvertering en bloedsomloop verbeteren
Suzan Oostvogels

Suzan Oostvogels

Kortom je krijgt een fitter, soepeler en sterker lichaam en een ontspannen, frisse en heldere geest!
Een Mindful Yogales bestaat uit:

  • Opwarmings- en activeringsoefeningen
  • Meridianen strekken en ontspannen
  • Energie opbouwende oefeningen
  • Ademhalings oefeningen
  • Drukpunten oefeningen (zelfmassage)
  • Yin en yang meditatie

Mindful Yoga werkt, is leuk, laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Zowel beginners als ervaren yogi’s zijn welkom.

Klik hier voor data

Meer informatie? Mail info@medplus.nl of bel 078 3032270

Nieuwsbrief MedPlus januari 2015

22 januari 2015
22 januari 2015

Klik hier voor nieuwsbrief MedPlus januari 2015: nieuwsbrief 3 MedPlus

MedPlus Gezondheidscentrum Nieuwsbrief januari 2015 (1)

MedPlus Gezondheidscentrum Nieuwsbrief januari 2015 (1)

MedPlus Nieuwsbrief januari 2015

MedPlus Nieuwsbrief januari 2015

Waarom verzekerd zijn voor fysiotherapie?

19 november 2014
19 november 2014

waarom_verzekerd_zijn_voor_fysiotherapie

MedPlus nieuwsbrief november

12 november 2014
12 november 2014

klik hier: MedPlus nieuwsbrief november

revalidatie

 

Dry Needling als oplossing bij spierklachten

11 november 2014
11 november 2014

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.

Dry Needling richt op de behandeling van meestal al langer bestaande spierklachten. Dry Needling behoort tot het domein van de fysiotherapeut. Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Indien noodzakelijk worden ook de huid en botvlies met specifieke Dry Needling technieken behandeld om meer effect te bereiken. Meestal is de verbetering direct voelbaar.

Is Dry Needling hetzelfde als acupunctuur? Bij klassieke acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt, die daar enige tijd in blijven zitten. Bij Dry Needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend spieren worden behandeld.

Bij klassieke acupunctuur wordt gewerkt vanuit een energetisch concept. De punten op de meridianen worden geselecteerd op basis van o.a. tong en polsdiagnostiek om de energiestroom te kunnen beïnvloeden. Bij Dry Needling richten we ons meestal op spierverhardingen en is de verklaring van het effect ervan niet gebaseerd op “energie” reguleren, maar op basis van fysiologie en biochemische processen.

Wat is een spierverharding en wat voelt u daar van?
Een spierverharding is een hard aanvoelende plek (‘knoop’)in een spier, die naast een lokale drukpijn, ook vaak pijn op andere plaatsen in het lichaam kan veroorzaken.

Klachten kunnen zich uiten door:

  • Pijn ter plekke in een spier met of zonder uitstraling
  • Bewegingsbeperkingen en /of stijfheid
  • Verminderde kracht bij aanspannen van de spier
  • Pijnklachten en pijnontwijkend gedrag
  • Soms ook reacties zoals zweten, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn of koude handen
  • Hoe ontstaan deze spierverhardingen?
  • Door een verkeerde beweging of een ongeluk
  • Door langdurig verkeerde houding of overbelasting
  • Langdurige overbelasting met als veelvoorkomend probleem nek-armklachten (RSI, CANS )
  • Overbelasting bij sporters
  • Beschadiging van weefsel zoals bij een meniscusletsel of een hernia
  • Langdurige afwezigheid van beweging, bijv. door gipsverband
  • Psychologische factoren zoals stress, depressie, onrust en vermoeidheid
  • Voetafwijkingen of verschillen in beenlengte (bijv. ontstaan na een botbreuk)
  • Chronische infecties en allergieën
  • Slaaptekort

Waar richt de behandeling zich op?

De behandeling richt zich met name op die klachten waarbij spieren (vaak al langdurig) gespannen zijn en pijnklachten geven. Voorbeelden zijn hoofdpijn, lage rugklachten, tennis– of golfers elleboog, e.d. Door het gericht prikken met een naaldje worden de spierverhardingen losgemaakt. Doel is het opwekken van een zgn ‘local twitch respons’ waarna deze spier zich meer ontspant

Bestaan de klachten langer, dan zijn er meestal meer spieren bij betrokken. Vaak breiden de klachten zich uit, ook langs de wervelkolom. We betrekken deze spieren ook in de behandeling. Vervolgens is het advies om deze spieren te stretchen en uiteindelijk de spieren weer voldoende belastbaar te maken middels oefen/trainingstherapie.

Wat doet een fysiotherapeut eerst?
De gespecialiseerde fysiotherapeut zal allereerst door een gesprek en onderzoek proberen uw klachten goed te analyseren.

In het onderzoek worden die spieren onderzocht die deze pijn zouden kunnen veroorzaken of onderhouden. In die spieren wordt gezocht naar spierverhardingen, die vaak drukpijnlijk zijn en aanvoelen als een plaatselijke verdikking in een spierstreng.

Maar ook andere gebieden in het lichaam kunnen deze klachten onderhouden en de fysiotherapeut besteed ook in zijn onderzoek daar aandacht aan. Zeer belangrijk is dat er o.a. naar de spierketens wordt gekeken en niet alleen naar 1 spier.

Wat voelt u tijdens de behandeling?

Het inbrengen van het naaldje voelt u niet of nauwelijks. Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dat gaat zo snel, dat u meestal even schrikt, soms kan dat wat pijnlijk aanvoelen. Als u daarbij uw bekende pijn voelt, dan is de kans zeer groot dat het een positief effect oplevert. De spier wordt soepeler, de bewegelijkheid vergroot en de pijn kan al direct minder zijn.

Soms voelt u dat u het warm krijgt en zelfs een beetje gaat transpireren. Sporadisch komt het voor dat u zich een beetje naar voelt. Niet om u daar zorgen over te maken, dit verdwijnt ook snel weer.

Voor meer informatie of een afspraak maken: info@medplus.nl of 078 3032270

Gezond Gewicht

30 oktober 2014
30 oktober 2014

Om van overgewicht af te komen, en uw gezond gewicht te bereiken, is er maar één mogelijke oplossing: een structurele verandering van leefstijl waarin alle oorzaken van overgewicht tegelijk onderhanden worden genomen. MedPlus heeft een multidisciplinair programma ontwikkeld waarbij alle oorzaken van overgewicht tegelijk worden aangepakt. Verschillende specialisten werken samen om u naar een gezond gewicht te begeleiden en lekker in uw vel te zitten.

Een diëtist helpt bij het veranderen van uw voedingspatroon en een fysiotherapeut bij het ontwikkelen van een bij uw leven passend bewegingspatroon. Daarnaast geeft de mental coach u de juiste ondersteuning bij het veranderen van uw gedrag en het nieuwe gezonde gedrag in uw leefstijl in te passen.  Een verandering van uw gedrag is de sleutel voor blijvend gewichtsverlies bij overgewicht.

Ook uw gezonde gewicht blijvend bereiken? Neem contact met ons op !

078-30 322 70

 

Gezondheid is voor iedereen waardevol

21 oktober 2014
21 oktober 2014

‘Gezond zijn en blijven’ willen we allemaal. Jong en oud. Gedurende de achtereenvolgen- de levensfases krijgt deze wens een ander gezicht en andere prioriteiten. In de jonge jaren gaat het om een gezonde start, gezondheidsopvoeding, gezond opgroeien. Volwassenen, in de kracht van het leven, moeten vooral het goede voorbeeld geven en investeren in hun eigen gezondheid. Tijdens de ouderdom is het belangrijk om te koesteren wat er is. Voor mensen met chronische aandoeningen gaat het om het optimaliseren van de kwaliteit van leven. Kortom: gezondheid is voor ieder individu een essentiële waarde. Investeren in gezondheid levert rendement op, namelijk langer werken en leven in goede gezondheid. Voor een bloeiende economie is gezond leven eveneens een belangrijke bouwsteen. Of zoals de Engelsen zeggen: ‘health is wealth’.

Bij MedPlus werken gezondheids- en bewegingsspecialisten die klachten behandelen maar ook revalidatie en preventieve leefstijlprogramma’s gezamenlijk aanbieden. Juist vanuit de overtuiging dat gezond leven voor iedereen zo belangrijk is.

Binnenkort starten er weer een aantal mensen met het gezond gewicht programma waarbij men onder begeleiding van een coach, een sportfysiotherapeut en dietist naar een gezond gewicht met een gezonde leefstijl toewerkt.

gezin wandelt